فواید کلسترول ماهی قزل‌آلا

1397/10/04 09:21
فواید کلسترول ماهی قزل‌آلا
کلسترول بدن
کلسترول بــدن از دو طریق تأمین می‌شود. راه اول توسط کبد و راه دوم عمدتاً بـا خـوردن مواد غذایی است. کلسترول یک ماده چربی است که توسط کبد تولید می‌شود و در تمام سلول‌های شما وجود دارد. کلسترول در فرآوری ویتامین D ،تجزیه غذا، و ساختار هورمون‌ها مؤثر است. کلسترول بدن شامل دو نوع: لیپوپروتئین کم‌چگالی (LDL) یا کلسترول "بد" و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا "کلسترول خوب" هست.  افزایش کلسترول بد منجر به انباشته شدن در رگ‌های خونی و ایجاد پلاک می‌کند، جریان خون را متوقف و کند که درنتیجه باعث لخته شدن خون و انسداد عروق می‌گردد. این مشکلات می‌تواند به مشکلات جدی مانند حمله قلبی یا سکته مغزی منجر شود. سطح بالای کلسترول HDL برای بدن مفید است زیرا کلسترول HDL به انتقال کلسترول LDL از شریان‌ها کمک می‌کند. به‌طوری‌که  کلسترول بد را به کبد انتقال داده تا در آنجا از بین برود. به‌طورکلی هر چه مقدار کلسترول خوب در خون بیشتر باشد، عروق سالم‌تر و عملکرد مناسب‌تری دارند.
                                                                                        
مواد غذایی و کلسترول
نوع مواد غذایی  ما که مصرف می‌کنیم بسیار حائز اهمیت است. غذاهای که ما استفاده می‌کنیم می‌تواند هم کلسترول بد و هم کلسترول خوب را افزایش دهد. خطر اصلی مواد غذایی است که میزان بالایی چربی اشباع‌شده و چربی‌های ترانس دارند. این چربی‌ها باعث افزایش سطح LDL و کاهش سطح HDL می‌شود. بنابراین غذایی که مصرف می‌کنیم باید بتواند میزان کلسترول بد یا LDL را کاهش داده و باعث افزایش کلسترول خوب یا HDLشود.
ماهی قزل‌آلا مناسب برای کلسترول خوب
 ماهی قزل‌آلا یک گزینه خوب است تا کلسترول خوب بدنتان را بالا ببرد اکثر ماهی‌ها دارای میزان بسیار کم‌چربی‌های اشباع و ترانس هستند اما مقدار آن بسیار ناچیز است حتی در بسیاری از آن‌ها هیچ‌گونه چربی ترانس وجود ندارد. از طرفی ماهی قزل‌آلا علاوه به داشتن میزان مناسبی کلسترول خوب با توجه به اینکه ماهی با چربی مطلوب است دارای میزان بالایی  اسیدهای چرب امگا 3 است این  چربی‌های غیراشباع باعث کاهش سطح‌تری گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب می­شود. درنهایت از ایجاد پلاک در رگ‌ها و لخته شدن خون جلوگیری می­کند. نکته مهم این است که همراه ماهی مقادیر زیادی روغن‌های اشباع و ترانس استفاده نشود بنابراین نحوه پخت سالم بسیار حائزه اهمیت است و بهتر از روش‌های پختی مانند کبابی و بخارپز و مواردی که روغن‌های اشباع و ترانس مصرف نشود استفاده نمود.
                                                                                                               
                                                                           
نویسنده: مهندس سکینه ابراهیمی، کارشناس ارشد شیلات
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

تماس با ما

ادرس 1:تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه) ادرس 2:تهران میدان میوه و تره بار پیروزی غرف 81-82
02188904808
02166943293
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1402/10/14 10:00
امار واردات و توليد قابل تاييد تخم چشم زده تا تاريخ14 ديماه 1402
1402/09/13 10:00
هفتمين نمايشگاه بين المللي شيلات و آبزيان ماهيگيري غذاهاي دريايي و صنايع وابسته
1402/09/04 10:00
امار واردات تخم چشم زده ماهي قزل الا تا پايان آبان ماه 1402
1402/08/02 10:00
درخواست عودت مابه تفاوت قيمت تخم چشم زده و قطع موقت واردات تا تعيين قيمت تخم چشم زده
1402/07/19 10:00
امار صادرات قزل الا - سالمون شش ماهه اول سال 1402
1402/07/19 11:00
امار واردات تخم چشم زده منتهي به 18 مهرماه 1402
1402/06/23 10:00
نظرات اتحاديه در جلسه مربوط به تخم چشم زده با وارد كنندگان و دفتر بازار سازمان شيلات
1402/06/23 11:00
اعلام نظر اتحاديه در خصوص نحوه توزيع نهاده قزل الا
1402/05/25 10:00
پيگيري تخصیص اعتبارات کم بهره برای مزارع پرورش ماهی قزل الا که در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ خسارت دیده‌اند
1402/04/31 10:00
ميزان واردات تخم چشم رده قزل الا تاتاريخ 31 تير ماه 1402

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

3.54M
29.94K
1634
3.81K
11.87K

تاریخ و زمان

چهارشنبه 12 ارديبهشت 1403
Wednesday 1 May 2024